Scouts

Als jonge puber met een eigen mening wil je natuurlijk alles zelf doen. Leer bij de Scouts voor jezelf en anderen te zorgen. Ga samen de uitdaging aan en ontdek wat jij het beste kan!

Leeftijd: 11 tot 15 jaar
Opkomst: zaterdag van 09:45 tot 12:15 uur

Algemeen
De scouts is een speltak waar je komt als je 11 bent. Bij de scouts ga je vaak naar buiten om de boel te verkennen. We spelen en leren dingen door met elkaar uit te proberen. Zo leer je steeds zelfstandiger worden, je eigen mening te vormen en met elkaar samen te werken.

Opkomst
De scouts hebben opkomst op zaterdagmorgen van 9.45u tot 12.15u in hun eigen lokaal boven in het clubhuis. Ongeveer één keer per maand hebben we een speciale opkomst, dan gaan we vaak de hele dag aan de slag.

Patrouilles
Bij de scouts krijg je te maken met je eigen groepje, je patrouille. In deze patrouille werk je veel samen tijdens de opkomsten en kampen. Bij de scouts leer je om samen te werken. In je patrouille zitten twee (oudere) scouts om jou te helpen als je dat nodig hebt. De PL (patrouilleleider) en de APL (assistent patrouilleleider) zijn vaak de oudsten in de groep, en die kunnen op hun beurt altijd terecht bij de leiding.

Spelaanbod
Er zijn verschillende dingen die vaak terugkomen bij de scouts . Zo leren we al vroeg bij de scouts om te pionieren. Dit is het verbinden van palen met touwen zodat je bijvoorbeeld een
keuken voor op kamp kunt maken. Ook leren we je om te gaan met een kompas, GPS en het leren lezen van een kaart zodat je altijd de weg weet te vinden. Verder leer je bij de scouts hoe je je eigen maaltijd kunt bereiden. Voor de rest doen we veel stoere spellen en draaien
we vaak opkomsten in een thema. We hebben één keer in de maand een lange opkomst. We zijn dan een hele dag met z’n allen bezig met een programma.

Bijzondere activiteiten
Naast onze eigen opkomsten, gaan we regelmatig met scouts van andere scoutinggroepen in de buurt leuke dingen ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn de Baden-Poweldag, Koningsdag,
kookwedstrijden en Sport&Speldag. Ieder jaar vieren we Sinterklaas en Kerst met de scouts. Het klimmen of abseilen met de kliminstructeurs uit onze groep doen we ook graag.

Insignes
Ook werken we minimaal één keer per jaar aan insignes. Insignes zijn tekens, waaraan je kan zien waarin hij of zij zich heeft gespecialiseerd bij de scouts. Dit kan van alles zijn van pionieren tot EHBO, houtvesten of sterrenkunde.

Kampen
Elk jaar gaan we 4 keer op kamp met de scouts. Soms luxe, in een andere clubgebouw maar meestal kamperen. Zelf de tenten opzetten, keukens bouwen met pionier palen,zelf koken in patrouilles. Samenwerken, leren en insignes verdienen maar vooral veel lol hebben met zijn allen.

In het weekend van Pinksteren gaan de scouts op kamp samen met andere scoutsgroepen uit de regio (RePiKa). De jaarlijkse Winterhike is een kampje dat in het vroege voorjaar georganiseerd wordt. Tijdens de Winterhike zal wandelen centraal staan. Ook hebben we elk jaar hebben we voor de zomer een klein kampje voor de patrouille leiders en assistent patrouille leiders van de scouts. Extra aandacht voor de PL/APL. We hebben het o.a over hun leidingschap in de groep. In de zomervakantie gaan we een week op kamp.

Activiteiten Nieuws
Het activiteitennieuws is een overzicht van de activiteiten op de opkomsten van de komende periode. Hierop staan ook de bijzonderheden beschreven. Het kan voorkomen dat het opkomst is op een andere locatie of dat er andere tijden zijn. Ook staat er wanneer het vakantie is.

Functies

Teamleid(st)ers:
Lindy van Klooster
Julian Geldof
Leid(st)er:
Wiebe Willemse
Aaron Ruben
Claire Cannoo
Eline Cannoo

Scouts agenda

06 juni 2020;
09:45AM - 12:45PM
Scouts opkomst
13 juni 2020;
09:45AM - 12:45PM
Scouts opkomst
20 juni 2020;
09:45AM - 12:45PM
PL APL training
20 juni 2020;
09:45AM - 12:45PM
PL APL training
27 juni 2020;
09:45AM - 12:45PM
Scouts opkomst

Kom kijken bij de Scouts

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de contactpersoon zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 3 opkomsten gratis meedoen.
Vul de verplichte velden in
Vul de verplichte velden in
Vul de verplichte velden in
Vul de verplichte velden in
Vul de verplichte velden in

Opkomsttijden

Bevers       zaterdag 10:00 - 12:00
Welpen      zaterdag 10:00 - 12:00
Scouts       zaterdag 09:45 - 12:15
Explorers   vrijdag 19:30 - 21:30
Stam         vrijdag 20:00 - 00:00
 

Hier zijn we te vinden

Scouting Gouden Cirkel
Geersesweg 8a
4332 RA Middelburg
 
LET OP: dit is geen postadres

Dit is de officiële website van de vereniging Scouting Gouden Cirkel. Copyright © 2020 scoutingwebsites.nl.