Stam

Maak en bedenk je eigen programma en bepaal samen met de rest wat je doet.
Bij de Roverscouts leer je om leiding te geven of zet je op een andere manier in voor de groep of regio!

Leeftijd: 18 tot 23 jaar
Opkomst: vrijdag van 20:00 tot 00:00 uur

Jongeren tussen de 18 en 21 jaar zijn bij Scouting roverscouts. Roverscouts hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig. Zij organiseren hun eigen kampen en activiteiten en hebben de mogelijkheid door te groeien naar vrijwilliger.

Bijzonder activiteiten
De roverscouts ondernemen geheel zelfstandig en doen leuke dingen:
Assisteren bij groepsactiviteiten, eigen films maken, klimmen, avondje bios, dropping, zeskamp samen met de explo's, karten, gezellig een avondje stappen of bij het kampvuur zitten.
Ook organiseren ze zelf bijeenkomsten met andere scoutinggroepen.
Naast uitdagingen die je zelf of samen met andere roverscouts uit je stam bedenkt, zijn er een aantal landelijke projecten waaraan je kunt meedoen. Zo stimuleert Scouting Nederland samen met andere Scoutingorganisaties over de hele wereld de internationale uitwisseling van ervaringen en ideeën tussen scouts. Ook is er een partnership met Scouting in een ander land en is er een talentontwikkelingsprogramma.

Na de roverscouts
Na je roverscoutsperiode zijn er vele mogelijkheden binnen Scouting.
Je kunt leidinggevende worden bij een speltak, lid worden van de plusscouts en je kunt ook op regionaal of landelijk niveau actief worden. Jaarlijks is er ruimte voor een beperkt aantal trainees in het Programma Scouting Talent. Je kunt ook meewerken aan leuke evenementen,
helpen bij de organisatie van de regiospelen of je kan creatief aan de slag in de landelijke web- en magazineredactie. Informeer bij onze groep of regio wat de mogelijkheden zijn of kijk welke vacature bij jou past. Genoeg te doen dus!

Functies

Voorzitter:
Julian Geldof
Penningmeester:
Barend Speelman
Barman:
Wiebe Willemse

Stam-adviseur:
Dennis Matthijs

Stam agenda

13 dec 2019;
20 dec 2019;
27 dec 2019;
03 jan 2020;
10 jan 2020;
Stam opkomst

Neem contact op met de Stam

Wilt je je aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst, of heb je een andere vraag Vul onderstaand formulier in en de contactpersoon zal zo snel mogelijk proberen te antwoorden.
Vul de verplichte velden in

Dit is de officiële website van de vereniging Scouting Gouden Cirkel. Copyright © 2019 Scouting Gouden Cirkel.