Explorers

Bedenk met elkaar wat je wilt doen en verzin samen de invulling voor de opkomst. Ontwikkel jezelf en bepaal jullie eigen invulling van de vrijdagavond of de locatie van het zomerkamp!

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Opkomst: vrijdag van 19:30 tot 21:30 uur

De explorers (ook wel explo’s genoemd) zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Het grote verschil met de jongere speltakken is de manier van opkomst draaien. De opkomst is niet op zaterdagmorgen maar op vrijdagavond en de explorers hebben geen leiding maar begeleiding. De explorers zijn zelf verantwoordelijk voor het maken van het programma en het uitvoeren daarvan. De begeleiders houden een oogje in het zeil en sturen soms wat bij. De mate van zelfstandigheid hangt erg af van de ervaring van de explorers. Een ervaren explo kan vaak zelfstandiger aan het werk dan een explo die net begint. Maar je leert het vanzelf, dat is het leuke van zelf alles bedenken en doen.

Spelaanbod
Zoals gezegd maken de explorers zoveel mogelijk zelf hun programma’s.
Maar ook de begeleiding houdt zich niet in als er leuke ideeën naar boven komen!
Hieronder vind je wat we zoal doen:
- Dropping met de stam, oftewel gedropt worden door de stam
- Vossenjacht op het internet, vindt de vos die onder eens schuilnaam in een chatbox zit
- De stam uitdagen met b.v. een zeskamp. De winnende speltak krijgt de zelf maak trofee
- Truien maken die we i.p.v. het minder geliefde uniform kunnen dragen
- Appel en ei, ruil een appel en een ei in de wijk tot een zo duur mogelijk voorwerp
- Computerspelavond, een paar pc’s bij elkaar en dan maar gamen
- Jack ass, dus doe iets geks, kijk uit voor hoofden en ledematen (uiteraard de veilige versie)
- Klimmen en abseilen op een indoorbaan in Roosendaal
- Karten, meestal als afsluiting van het seizoen
- Maar ook gewoon een avondje slap ouwehoeren bij een warm kampvuurtje

Kamp
De explo's gaan ieder jaar op kamp dit organiseren ze zelf in binnen en buitenland.
Bijzondere activiteiten
Jaarlijks doen we een aantal activiteiten met andere regiogroepen.
Het ene jaar meer dan het andere jaar, dat ligt er een beetje aan of we er zin in hebben.
In ieder geval is er jaarlijks de winterhike!

Functies

Teamleid(st)er:
Ruth Hengeveld
Leid(st)er:
Dennis Matthijs

Explo agenda

13 dec 2019;
20 dec 2019;
27 dec 2019;
03 jan 2020;
10 jan 2020;
Explo opkomst

Neem contact op met de Explobegeleiding

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst, of heeft u een andere vraag Vul onderstaand formulier in en de contactpersoon zal zo snel mogelijk proberen te antwoorden.
Vul de verplichte velden in

Dit is de officiële website van de vereniging Scouting Gouden Cirkel. Copyright © 2019 Scouting Gouden Cirkel.