Bevers

Ontdek samen met Stuiter het dorp Hotsjietonia en zet je eerste stappen in de Scouting wereld. Maak nieuwe vriendjes en beleef steeds weer een nieuw en uitdagend avontuur!

Leeftijd: 4,5 tot 7 jaar
Opkomst: zaterdag 10:00 tot 12:00

Bevers wie zijn dat? En Hotsjietonia wat is dat nu weer? En wie is Stuiter dan wel? Dat zal duidelijk worden na het lezen van dit stukje.

De Bevers van Scouting Gouden Cirkel groep komen elke zaterdag bij elkaar. Bevers is de naam voor de groep jongens en meisjes in de leeftijd van 4,5 tot en met 7 jaar. Ze zijn herkenbaar aan hun rode beverblouse en zijn voorzien van de afbeelding van Stuiter. Stuiter is een bever van ongeveer 6 jaar die elke zaterdag komt spelen in Hotsjietonia.

Hotsjietonia is een dorp waar mensen als Rebbel en Stanley Stekker wonen. Elkeweek beleven ze de leukste, spannendste en gekste avonturen, Samen met Stuiter ! Elke zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur spelen de Bevers in en rondom ons clubhuis.

In Hotsjietonia wonen de volgende mensen :

- Stuiter Stuiter zelf woont niet in Hotsjietonia, maar gaat er wel graag spelen. Net zoals alle bevers houd Stuiter van spelen en is graag actief bezig.
- Rozemarijn Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze kan soms een beetje overbezorgd zijn.
- Professor Plof Hij is een beetje een verstrooide professor, hij doet graag experimentjes maar mag dat alleen maar in de kas doen. Hij is getrouwd met Rozemarijn en wonen samen.
- Keet Kleur Ze is een echte kunstenaar en houd van knutselen, verven en dingen versieren. Maar ze kan stiekem ook een beetje ondeugend zijn als haar moeder niet kijkt.
- Fleur Kleur is de moeder van Keet en ze wonen samen in een heel bijzonder huis. Net als haar dochter houd ze van kunst, en ook van verhalen vertellen. Ook heeft ze heeft haar eigen naaiatelier.
- Noa Is zonder twijfel de rustigste inwoner van Hotsjietonia. Ze houd van lezen, thee en doet veel aan yoga. Bij haar kun je lekker tot rust komen !
- Stanley Stekker Hij is een echte technoman, alles kan hij maken ! Als een ware uitvinder kun je hem dagen achter elkaar bezig zien met een nieuwe uitvinding. Wel is hij stiekem verliefd op Noa.
- Bas Bos Deze stoere vent is boswachter en weet echt alles over de natuur. Hij is dan ook veel in het bos te vinden. Soms kan Rebbel hem dagen niet vinden.
- Rebbel Zij is helemaal gek op dieren. Logisch, want ze is een echte boeren meid met koeien. Ze is met Bas Bos getrouwd en wonen in een boswachtershuisje.
- Sterre Stroom Sterre is een stoere meid die helemaal thuis is op het water. Samen met haar broer Steven maken ze vaak verre reizen.
- Steven Stroom De broer van Sterre houd wat minder van al die stoere dingen. Liever zit hij veilig op zijn woonboot waar hij speurtochten kan plannen. Zo weet hij zeker dat ze veilig genoeg zijn.

Zoals je ziet doen we diverse dingen op zaterdagmorgen, van spelletjes, hutten bouwen, speurtochten tot koken en bakken. Soms gaan we ook naar het bos om daar te spelen. Bij dit alles maken we veel gebruik van fantasie en thema’s. Verder hebben we minstens een keer per jaar een beverweekend, waarbij we met z’n allen een nachtje op het Scoutcentrum in Veere blijven logeren.

Afhankelijk van of er plaats is op het moment van aanmelden kan een nieuw kind direct komen. Als er geen plaats is wordt het kind op de wachtlijst gezet. Overigens kunnen kinderen jonger dan 4 jaar al wel op de wachtlijst gezet worden. Nieuwe kinderen mogen eerst 3 keer meedraaien voor ze definitief ingeschreven worden bij onze Scoutinggroep en aangemeld worden als lid van Scouting Nederland.

Functies

Teamleidster:
Marcella Kitselaar
Leid(st)er:
Jorieke van Gilst
Dennis Kleijn
Dionica Dekker

Bever agenda

14 dec 2019;
Gewone opkomst
20 dec 2019;
Kerstopkomst
28 dec 2019;
Bevers geen opkomst
04 jan 2020;
Bevers geen opkomst
11 jan 2020;
Eerste opkomst van 2020

Neem contact op met de Beverleiding

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst, of heeft u een andere vraag Vul onderstaand formulier in en de contactpersoon zal zo snel mogelijk proberen te antwoorden.
Vul de verplichte velden in

Dit is de officiële website van de vereniging Scouting Gouden Cirkel. Copyright © 2019 Scouting Gouden Cirkel.