Lees hier de laatste berichten vanuit onze groep en Scouting Nederland.
Op deze pagina vind u de laatste berichten vanuit onze groep en vanuit Scouting Nederland.

Maatregelen Scouting Nederland

Uiterlijk 1 juni volgt het besluit van Scouting Nederland over eventuele doorgang van de zomerkampen.

Beste ouders/verzorgers,

Door de versoepeling van de coronamaatregelen geeft het scouts tot 18 jaar weer de ruimte om het scoutingspel met elkaar te spelen met aangepaste richtlijnen.
Wij als bestuur en leiding verheugen ons erop dat we weer met scouting kunnen beginnen.
Om weer te kunnen starten met de opkomsten moeten we rekening houden met de aangepaste richtlijnen.
Scouting Nederland heeft een schema gemaakt voor alle scoutinggroepen en deze gaan wij volgen.
Wij hebben contact gehad met gemeente Middelburg en deze keurt dit goed.

Bestuur en leiding scouting Gouden Cirkel.

Mocht de opkomst niet door gaan vanwege slecht weer of andere omstandigheden zal de leiding een online programma maken, zodat iedereen thuis aan de slag kan met scouting.
Ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers staan op om hun programma en opkomsten door te laten gaan... online! De gekste, mooiste en bijzondere activiteiten komen voorbij.

Scouting Nederland heeft alle landelijke ledenactiviteiten in 2020 afgelast. Deelnemers en vrijwilligers van de betreffende evenementen hebben hier persoonlijk bericht over ontvangen.

De volgende landelijke ledenactiviteiten zijn afgelast. Klik indien mogelijk op de naam van het evenement om meer te lezen op de eventsite over de afwikkeling.

• Waarderingsmoment landelijk vrijwilligers
  • Voorbereidingsweekend 4 mei
  • HIT 2020
  • Teamwell door Gilwell
  • Jungle Experience
  • Landelijke Scoutingwedstrijden
  • Diverse trainingen en kampen van Zeilschool Scouting Nederland
  • European Jamboree 2020 - Dutch Contingent
  • Nationale Jamboree
  • Exxploraxxion
  • Landelijke Scouting Zeilwedstrijden
  • Junglefestival

Het landelijk bestuur heeft daarnaast besloten dat de evenementen van 2020, Jungle Experience, NJ2020 en Exxploraxxion, niet worden ingehaald in 2021. Helaas bieden de onzekerheid, de kalender en de beschikbare vrijwilligerscapaciteit hiervoor onvoldoende ruimte. In overleg met Scoutingregio’s bekijken we de mogelijkheden voor eventuele doorgang van Junglefestival in 2021.

European Jamboree
In overleg met het contingent management team van het Nederlands Contingent van de Europese Jamboree wordt geïnventariseerd of het opnieuw deelnemen aan de European Jamboree met een contingent mogelijk is. Hier wordt op een later moment, maar uiterlijk voor 1 juni, een besluit over genomen.

JOTA-JOTI
Samen met de organisatie van de JOTA-JOTI wordt bekeken hoe we dit evenement op groepsniveau kunnen organiseren binnen de op dat moment geldende maatregelen.

Ja, de versoepeling van de corona maatregelen voor jongeren tot 18 jaar geeft scouts de ruimte om het Scoutingspel met elkaar te spelen met aangepaste richtlijnen.

Belangrijke richtlijnen waar wij ons aan houden als scoutinggroep:

• De opkomsten zullen alleen in de buitenlucht gehouden worden. Mocht het weer het niet toelaten om de opkomst buiten te draaien laat de leiding dit tijdig weten.

• Leden komen zoveel mogelijk zelfstandig. Als leden worden gebracht blijven ouders bij de fiets of in de auto.

• De leden en leiding nemen eigen drinken en eten mee. Een pakje/beker drinken en een koekje, geen chips of zakken snoep.

• Jeugdleden tot 11 jaar (Bevers en Welpen) hebben geen afstandsbeperking.
    Jeugdleden vanaf 11 jaar (Scouts en Explorers) hebben een afstandsbeperking van 1,5 meter.
    Hier zal ook het programma op aangepast worden.
    Contactspellen of activiteiten waarbij nauw wordt samengewerkt zijn uitgesloten voor alle speltakken.

• Geen fysieke bijeenkomsten en activiteiten voor leden en vrijwilligers van 18 jaar en ouder.

• Met verkoudheidsklachten thuis blijven.

• Het toilet in het scoutinggebouw mag wel gebruikt worden, deze worden goed schoon gehouden.

Wij zullen zorgen dat er voldoende zeep/desinfectie en wegwerp handdoekjes zijn.

Dit is de officiële website van de vereniging Scouting Gouden Cirkel. Copyright © 2020 scoutingwebsites.nl.