Vanwege het Coronavirus (covid-19) zijn alle opkomsten en activiteiten bij onze groep en Scouting Nederland. Op deze pagina vind u de laatste berichten vanuit onze groep en vanuit Scouting Nederland.

Beste ouders/verzorgers,

Vanuit scouting nederland is er een verlenging gekomen. Alle opkomsten en activiteiten zullen stopt gezet worden tot 6 april.

We houden de situatie goed in de gaten en we hopen jullie snel te zien.

We wensen iedereen sterkte deze tijd.

Bestuur en leiding scouting Gouden Cirkel.

Beste ouders/verzorgers,

Wij gaan het advies opvolgen van scouting nederland dus er zullen geen opkomsten zijn bij onze scouting groep tot en met 31 maart. Meer informatie over hoe verder en wanneer we weer kunnen beginnen volgt nog.

Voor vragen kun je terecht bij de leiding.

Bestuur en leiding scouting gouden cirkel.

Dit is een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, staan ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers op om hun programma en opkomsten door te laten gaan... online! De gekste, mooiste en bijzondere activiteiten komen voorbij. Vanuit onze groep proberen wij zoveel mogelijk activiteiten online te kunnen organiseren.

Scouting Nederland heeft met ingang van vandaag alle landelijke ledenactiviteiten, landelijke trainingen en landelijke bijeenkomsten die niet digitaal plaats kunnen vinden tot en met 31 mei afgelast. De gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers staat voor ons altijd op de eerste plaats. Gezien de onvoorspelbare ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) en de verspreiding van het virus, is dit de beste keuze om de gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers te kunnen waarborgen. Daarnaast geven de coronamaatregelen ons te weinig ruimte om de evenementen goed voor te bereiden. Deelnemers en vrijwilligers van de betreffende evenementen hebben hier persoonlijk bericht over ontvangen.

De landelijke ledenactiviteiten die zijn afgelast:

• Waarderingsmoment landelijk vrijwilligers
  • Voorbereidingsweekend 4 mei
  • Voorbereidingsweekend en troepstafweekend Europese Jamboree
  • HIT 2020
  • Teamwell door Gilwell
  • Jungle Experience
  • Landelijke Scoutingwedstrijden
  • Eigenzeilvaardigheidsweek en ZI didactisch weekend van Zeilschool Scouting Nederland

Scouting Nederland adviseert alle organisatieonderdelen om hun evenementen waaronder regioactiviteiten tot en met 31 mei te heroverwegen, dan wel aan te sluiten bij het besluit om t/m 31 mei alle evenementen te annuleren.

Nee, Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 6 april niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Daar vallen ook bijeenkomten zoals de groepsraad en klusmiddagen onder.

Ook voor de periode na 6 april ziet de situatie er onzeker uit. Zodra de overheid met nieuwe of aangepaste maatregelen komt, zullen we groepen en regio's informeren met een op Scouting aangepast advies t.a.v. opkomsten en andere bijeenkomsten zoals trainingen, klusdagen en vergaderingen.

Dit is de officiële website van de vereniging Scouting Gouden Cirkel. Copyright © 2020 Scouting Gouden Cirkel.